dinsdag 28 december 2010

Oud en nieuw. Old and new.

Het oude jaar is bijna voorbij. Voor mij was het een heerlijk jaar en ik zal het één dezer dagen zeker nog eens overdenken.
Ik weet ook dat sommige mensen om mij heen een dierbare hebben verloren, sommigen hun gezondheid of hoop, voor hen is het vast een ander soort jaar.
Maar dit soort overpeinzingen doe ik niet hier en niet vandaag.

The old year is nearly gone. For me it was a wonderful year and one of these days I will sit down at think about this year. I also know that some people around me lost a dear one, some lost their health or hope, for them it is a different kind of year.
But these thoughts are not for this blog and not for today.

Nee,  vandaag ga ik hier, mijn weefsels laten zien. Dit is het resultaat van wat op het getouw stond in het vorige blogje. Beide sjaals zijn dezelfde schering geweven maar door het verschil in inslag krijg je twee heel verschillende sjaals.
Het garen is dunne glans katoen 34/2 en het zwarte draadje is colcolastic (dunne katoen met een draadje lycra erbij) De colcolastic krimpt als het spul in een sopje wordt gezet. Prachtig om te zien. Ik had één uiteinde in het water en dat zag je al in elkaar trekken maar de rest nog niet.... echt heel leuk om te zien. Het is geweven in linnenbinding met 10 draden op een cm. Ik trapte eerst om en daarna de draad met het riet aangeschoven (voor de insiders hihi)

No, today I'll show you my latest weaving results. Also to be seen in my previous message. Both scarves are woven on the same warp but because of the different use of weft yarn they became two different scarves. The yarn is thin shiny cotton 34/2 and the black thread is Colcolastic (thin cotton yarn with lycra) The colcolastic will shrink when wet. Great to see that happen when I put it in the sink for washing. The part in the water shrank and the rest didn't  :-)
It's been woven in plain weave and 10 threads per cm (25 per inch). I first changed my feet on the treadles and than gently pushed the weft in place (for the experts(?) LOL)
Nog een keer de éne sjaal.
Hier is het middenstuk in clasped weft gedaan, dat is in het vorige blogje ook te zien, nog op het weefgetouw. Kan dus ook met colcolastic.
This is one scarf, the middle part I wove in clasped weft, as you can see at the loom in the previous post.
Clasped weft can be woven with colcolastic as it seems.
De andere. The other one.
Dan rest mij nog om iedereen een heel plezierig oud jaar te vieren en ik hoop dat het nieuwe jaar voor iedereen die ik ken én niet ken heel veel moois zal brengen.
Than all I can say now is that I wish everyone I know, and don't know, a very happy new year with all the best one can imagine.

8 opmerkingen:

Simone de Klerk zei

Prachtig, Marion, de sjaals! En wat heel erg spannend, zo iets moois in een sopje te doen en het dan te zien veranderen. Gaat dat altijd goed?
Heerlijk om te lezen, dat jij zo'n fijn jaar hebt gehad! Ik denk dat ik mij voor het grootste deel bij jou aansluit!
Ik hoop dat 2011 net zo een fijn jaar voor je zal zijn!

Gjeani zei

Hoi Marion, superleuke sjaals zijn het geworden, ik ben haast in dezelfde kleuren ook een sjaal aan het weven. Niet met colcolastic. Jij ook een fijn en gezond 2011 gewenst.

Raewyn zei

Beautiful weaving Marion. I wish you a happy New Year as well!

Quiltendewilma zei

Mooie sjaals zijn het zeker!!
:o)

Thea zei

Hay Marion

wat een mooie sjaals.Jij en je familie ook een mooi jaar gewenst.

gr thea

Lynnette zei

Truly lovely scarves Marion! Collapse weave is so fascinating as it shrinkes... great colours too!

Annie zei

Dank je voor de goede wensen! Voor jou ook alle goeds in 2011. Dat je nog maar veel moois gaat maken, of, zoals ik vaak roep deze dagen: dat het maar een heel langdradig jaar mag worden (in de goede zin dan!)

Margreet zei

Marion, mooie sjaals zijn het.
Fijne oudejaarsavond en een heel mooi kreatief 2011 toegewenst.
groetjes Margreet