Hoera! zegt het voort.
Mijn eerst broodrecept.
Helaas ben ik vergeten een foto te maken maar die komt later wel. Ik ga dit brood vast vaker maken.
Het is een luchtig speltbroodje met gemende zaden erdoor.
Ik was namelijk bij de Xenos......
Mijn Van Goghje
Bij de Xenos kwam ik een zakje salademix (zaden) tegen. In goed Duits Körnermix für Salate, 75 gram. En dat voor E1,-. Kon ik natuurlijk niet laten liggen dat snap je.
Op internet had ik eens een brood met zonnebloempitten gezien dat Van Gogh's Zonnenbloemen werd genoemd en daar moest ik meteen aan denken.
Dit is een totaal ander recept geworden en daarom noem ik het míjn Van Goghje.
Benodigdheden;
185 gram speltbloem (ik had niet meer in huis vandaar de vreemde verhouding
tussen de bloem en het meel :-)
235 gram speltmeel
7 gram droge gist
het zakje pitten
1, ragfijn, gesnipperd fijn uitje
1 tl zout
2 el zonnebloemolie
2 el honing
Meng de droge ingrediënten.
Meng er dan de natte door en roer dit met de pollepel tot één geheel.
Kneed het (in de Kitchenaid) ongeveer 15 minuten.
Doe het in een, met zonnebloemolie, licht ingevette kom, dek deze af en laat ongeveer 1 uur rijzen tot het volume verdubbeld is.
Sla het deeg voorzichtig door, vorm het brood en doe het in het licht ingevette blik (21 cm) en laat het nog eens ongeveer 45 minuten rijzen.
Verwarm ondertussen de oven voor op 220 graden.
Zet het brood in de oven en bak het in ongeveer 30 minuten gaar.
Het brood is luchtig en heeft een heerlijke krokante korst.
Fijne dag en eet smakelijk.
3 opmerkingen:
Wat een leuke naam voor je brood, en wat een leuk idee, een eigen recepten blog. Ik verheug me de foto van het brood te zien tzt.
Een fijne dag met hopelijk snel meer zon.
mmm, dat klinkt wel lekker Marion. Het is alweer even geleden dat ik brood heb gebakken. Leuke naam bedacht hiervoor :-)
Zoals beloofd gisteren op de beurs zou ik hier komen kijken.
Het brood klinkt heerlijk! Ga ik zeker proberen te maken.
Groetjes,
Marie-Anne
Een reactie posten