maandag 1 december 2008

Hallo allemaal,

Gisteren een heerlijk dagje gehad. Mijn vriendin en ik gingen met de trein naar Den Haag waar we met nog drie vrouwen ons bezighielden met spinnen.
Nee, niet die beestjes en ook niet die fiets maar het garen.
We werken alle vijf hard om het spinnen op een hoger niveau te krijgen zodat we deel kunnen nemen aan het 'assesment' in de zomer van 2011. Dat klinkt nog ver en dat is het ook maar er moet ook nog wel het een en ander gebeuren.

Gisteren kwamen we dus bij elkaar. Behalve dat het serieus is hebben we, gelukkig, ook heel veel pret gehad. Ik kan inmiddels zijde spinnen met de 'longdraw methode' en 'from the fold' Nou ja, ik kan, ik weet hoe het moet en nu is het vooral veel oefenen tot ik het dan ook goed kan. Dan kan ik de verschillende soorten zijde gaan spinnen op de verschillende manieren, wat kennis over zijde vergaren en dit alles kort en bondig opschrijven (in het engels......) Daar voeg ik dan 1 of 2 strengetjes gesponnen zijde bij met uiteraard de uitleg over het hoe en waarom zo, en dan doe ik dat nog een keer of 13 met verschillende vezels. Voeg daar een eindwerkstuk aan toe, een sjaal of zo, ook weer handgesponnen met de uitleg en ik kan het hele verhaal inleveren en laten beoordelen. Leuk leuk leuk dus.

Inmiddels heb ik ook een foto van de kusha-kusha sjaal in wording. Dit is met twee draden heeeeel erg dun garen waarvan een dus die zijde/roestvrijstaal.
En een foto van de voortgang van het doorrijgen van de geverfde ketting.

En ik doe nog iets maar dat kan ik niet opschrijven want dat is geheim........ (ik weet niet of ze meeleest namelijk hi hi)
Morgen met mijn zusje een dagje bijenkorf in Amstelveen, woensdag werken en dan is het alweer donderdag.
Maar nu, een kopje thee. Groetjes en tot de volgende keer.

2 opmerkingen:

Corrie zei

Ahaaa, de shawl staat erop! Ik dacht toch nog snel even te gaan kijken en jawel ik kan hem al meteen bewonderen. Probeer tevergeefs de foto aan te klikken voor DETAIL, maar dat lukt niet. Ik ben zomaar zo benieuwd wat het effect van stalen garentje is ...
Prachtige kleuren op je weefgetouw. Het klinkt allemaal erg blij Marion, je geniet er groot van zoals ze hier in Noord-Holland zeggen :- ))

MarianneP zei

Goh, zover ben ik dus nog niet, maar de Suzie loopt erg lekker. Mijn dochter en kleindochters waren er ook zeer door geintrigeerd en wilden graag ook proberen. Gelukkig had ik ook wol meegekregen.Maar ja eerst de Sinterklaasgedichten .....