vrijdag 1 oktober 2010

Pink Ribbon

Het is weer oktober en dat betekent dat het weer de borstkanker bewustzijnmaand is. Dit is een internationaal gebeuren. Via Sharon heb ik gehoord dat zij oa. sjaals breit en aan haar zuster geeft die ze weer gebruikt voor dit goede doel (walk for the cure).
Ik dacht, toen ik dit las, daar kunnen wij als handwerksters in Nederland toch ook iets mee.
Op dat moment was ik een roze sjaal aan het breien van garen dat ik gesponnen had en besloot meteen deze in oktober te koop aan te bieden en met het hele bedrag Pink Ribbon te steunen.
Inmiddels heeft iemand die sjaal gekocht en heb ik het bedrag overgemaakt.
Eigenlijk is dit een oproep aan alle handwerksters die ik ken en niet ken.
Doe mee! Maak iets met alle liefde die in je zit voor een andere vrouw, een vrouw die een gebaar van troost en hulp kan gebruiken.

De sokkenwol van de foto heb ik geverfd en is ook voor dit doel te koop, zie webwinkel. Misschien brei je er lekkere warme sokken van voor een familielid waarvan je weet dat ze borstkanker heeft (gehad) of een sjaaltje of mutsje voor de achterbuurvrouw die je niet zo goed kent, maar toch.  Of misschien gebruik je het voor jezelf en kan je genieten van dat mooie roze wat vandaag symbool staat voor die andere vrouw die je middels je bijdrage indirect helpt. Want dat is natuurlijk ook bewustzijn.

En mochten jullie nu denken dat ik er zelf mee te maken heb gehad, nee, gelukkig niet. Maar helaas wel in mijn omgeving. Vrouwen die ik een beetje ken, maar dat maakt niet uit we zijn er immers om met elkaar te huilen en te lachen, ruzie te maken en te troosten. Wij zijn vrouwen die om elkaar geven.

Meer informatie;
en via google nog veel meer.

Alvast bedankt voor het lezen van dit stukje.

This is a post about the breast cancer awareness month in The Netherlands.
I'm sure something like this is going on in your country this month.
Maybe you can help too.
Thank you Sharon, you inspired me. 

3 opmerkingen:

Simone de Klerk zei

Bedankt, Marion, om hier aandacht aan te besteden! Je wol is prachtig, maar helaas brei/haak ik niet meer.
Ik ga vandaag naar de winkel om het tijdschrift te kopen en misschien wel het armbandje.
Fijne vrijdag. Geniet van het zonnetje!

Judy zei

Hello Marion,

Thanks for a wonderful post. I love the yarn that you created to support a good cause. Have I mentioned that I really like your handwoven towels that you have at the top of your blog? I was looking at them this morning, just admiring them. They would look wonderful in my kitchen :-) Haha.

Sharon zei

That's wonderful Marion. I'll pass that on to my niece who inspired me! I love the yarn - it reminds me of sherbet.