zondag 11 februari 2024

Een nieuw jaar en nieuwe werkjes

Ook dit nieuwe jaar schilder ik lustig door. 

Ik ben bezig geweest met een pad van plannen te maken om als kunstenaar te groeien en naar een doel toe te werken. 

Nou, daar werd ik dus niet heel erg blij van.  Ik schreef in mijn notitieboekje dat ik een expositie zou willen als doel maar daar voelde ik me zo ongelukkig bij dat ik zoiets had van; doe maar even niet. En eigenlijk is dat ook niet mijn doel al voelde het wel dat ik zoiet móest schrijven. 

Nee, mijn doel is lekker werken en als ik ergens tegenaan loop; bijleren! En natuurlijk is een expositie leuk en zou ik me heel gestreeld voelen als iemand iets van me zou willen kopen, maar daar gaat het mij niet specefiek om.  

Wel leer ik dat een project fijn kan zijn om aan te werken, een serie schilderijen bijvoorbeeld, met een thema of een overeenkomende kleurstelling of iets dergelijks, in elk geval iets wat die schilderijen onderling een band geeft. Ook vind ik het leuk om bij mezelf na te gaan waar ik sta in de wereld en hoe ik dat verbeelden wil. Vooralsnog doe ik dat meestal in mijn art-journal, soms op een groot stuk papier of doek.

Een bloemenschilderij met een hint naar de corona pandemie..........................................dat soort dingen.

Acryl op doek 60x70

En dan het materiaal, dit schilderij is Acryl maar inmiddels heb ik mijn hart verloren aan gouache en werk ik kleiner vooral in boekjes. Mijn laatste werkje is aan de hand van een workshop van Ruth Wilshaw.....

gouache op papier in boekje 20x20

In elk geval verveel ik me niet haha.

Fijne dag allemaal.Geen opmerkingen: