woensdag 22 januari 2014

Weven en breien. Weaving and knitting.

Met vriendin C. ben ik nu bezig met rips weefsels. Kettingrips.
Had ik nog nooit gedaan en vriendin C. ook niet. Bij Interweave was laatst uitverkoop en ja hoor, de workshop rep weave van Rosalie Nielson staat nu op mijn computer. 
Zeer leerzaam. Ik heb na veel gepuzzel door hoe ik met vier schachten, 4 blokken kan maken, en meer varianten, en met die kennis heb ik gisteren een proef schering gehaspeld.
Zit inmiddels op het getouw, ik heb reuze zin om verder te gaan.

My friend C. and I are working on rep weave now.
I never wove rep weave before, neither did C.  A few weeks ago Interweave had a sale and J, the workshop rep weave by Rosalie Nielson in now on my computer.
I learned so much! It took a while but now I understand how to weave 4 blocks on 4 schafts, among other possibilities. With this knowlegde I made a small warp for sampling.


En het breien gaat ook lekker door. De vorige poging heb ik uitgehaald. Breiwerk uithalen doe ik zelden maar soms is het echt nodig, nu dus. Deze kleuren en materialen staan me meer aan. 

My knitting is going well after I ripped out my first attempt. Something I don't do very often but this time necessary. The colours and yarn I use now are much better.

En vandaag? Vandaag heb ik weer spinclub, heerlijk!
Fijne week allemaal.

And today? Today, spinning with the girls. I love it!
Have a nice week everyone.


4 opmerkingen:

Anoniem zei

Hallo Marion , wie schön wieder einmal etwas von dir zu lesen. Ich kann leider noch immer nicht weben,
bis dahin schaue ich was andere wben.
Liebe Grüße Patricia

bommelmien zei

Dat is wel heel interessant. Ik heb deze week ook een uitverkoopje van Interweave gekocht. Gewoon voor weinig geld uitproberen hoe zoiets werkt. Het staat op de computer en ik ga er mee aan de gang als er ruimte is op een getouw. Zo'n workshop lijkt me ook wel wat. Ik moet ook veel zelf uitzoeken en dat vind ik leuk om te doen.
Vrijdag ga ik voor het eerst naar een spingroep; ik verheug me er erg op. Tot nu toe was ik een einzelganger.... red me prima hoor.
Groet, Willemien.

Wilma zei

Hoi Marion,
Leuk die experimenten! Ik ben op zoek geweest naar die weefcursus van het Weefnetwerk. Ik ben alleen mijn wachtwoord om in te loggen weer eens vergeten. Wat gaat het breiwerk worden? Het zijn in ieder geval mooie kleuren. Je vroeg me maandag wat ik voor materiaal ik aan het spinnen ben. Ik weet het niet precies. Ooit gekocht bij Bart en Francis op de Weversmarkt. Er zou iets van wol en nog iets inzitten. Ik heb de brand erin gestoken, het wordt gedeeltelijk hard en bruinig, kortom ik heb geen idee. Maar het spint lekker en glanst mooi. Succes met je bezigheden!

groetjes Wilma

Ineke zei

Kijk steeds met bewondering wat je allemaal met weven en spinnen presteert!

Je breiwerk heeft een mooie kleurencombinatie!

Fijne dag, Ineke