dinsdag 26 oktober 2010

De sjaal voor .....

De sjaal die ik geweven heb ik klaar. Voor de foto klik hier!  (kerst werkboek)
Het weven met colcolastic viel me mee maar ik heb iets niet helemaal goed gedaan denk ik want ik heb toch vrij veel lusjes van de dunne katoenen draad in de colcolastic.
Ik denk dat ik de draad gewoon strak had moeten inleggen inplaat van iets schuin.
Toch dat proefje....nee hoor ik vind dit gewoon leuker.
De sjaal had de colcolastic eigenlijk niet nodig want voordat ik hem in het water had plooide hij ook al prachtig. Nu wel sterker maar of ik het mooier vind?
Een volgende keer sla ik het in met overtwiste wollen  singles. Heb ik laatst op de landelijke dag bij Blossom fibers gekocht.

The scarf I was weaving is finished! To see the picture, click here! (Christmas workbook)
Weaving with colcolastic was sort of easy but I didn't do it right I guess. I have a lot of little loops from the cotton thread that goes with the lycra thread in this yarn.
I placed the thread a little diagonal (don't know the right word for it) and that's something I shouldn't have done at all I think.
Yes I know, I should have sampled but I still like it this way better. :-)
The scarf didn't need the colcolastic realy because it pleated quite well already.
Next time I'll use a soft overtwisted woolen singles. Bought it recently at our weaving event we have once a year, at Blossom Fibers.

7 opmerkingen:

Simone de Klerk zei

Het is alsof ik iets in Latijn aan het lezen ben *lach* Dit zegt mij dus echt allemaal niets!
Maar, het resultaat mag er zijn!

Brigitte zei

Your work is beautiful. I wish I was a member of your family.
www.quiltsampler.blogspot.com

Corrieneeltje zei

Hij is prachtig Marion! Heel anders dan ik had gedacht dat ie zou worden toen ik hem op het weefgetouw zag, maar het zou sowieso een verrassing zijn! Liefs van Corrie

Wilma zei

Ik vind hem erg leuk geworden. Ik zou het in ieder geval erg leuk vinden als hij voor mij onder de kerstboom ligt! ;-)) Is colcolastic familie van colcoton? Colcoton gebruik ik om te klossen.

Raewyn zei

Well done - the scarf is gorgeous - love the colours!!

Jossie zei

Gelukkig ben ik geen familie en mocht ik even kijken. Het is een prachtige sjaal geworden en eerlijk gezegd zie ik geen lusjes, maar de kenners misschien wel. Net als voor Simone is het voor mij ook een beetje visserslatijn, maar waarschijnlijk zijn het speciale garens om bijzondere effecten te verkrijgen. Je werkstukken zijn in ieder geval altijd erg mooi.

Annie zei

Het resultaat ziet er goed uit Marion, zo op de foto. Ik weet niet zeker of ik zelf de Colcolastic gebruikt zou hebben. Die lusjes zouden mij ook wel storen. Ik heb wat meer vertrouwen in het overtwiste garen. Maar ook dan blijft het afwachten en een spannend gebeuren! Leuk!