maandag 28 juni 2010

Weven en mooi weer. Weaving and nice weather.

Het is al een paar dagen echt zomer, heerlijk dat buiten zijn. In de volle zon is het mij dan inmiddels wel te warm en zo heel gezond is het nu ook niet meer. Nee, in de lente, dán zit ik veel in de zon maar als het zo'n fel zonnetje is hebben we gelukkig een tuinhuisje! Je zit binnen en toch buiten.
Ik heb een tijdje terug een weefgetouwtje via De Spinners gekocht en dat staat dáár. Is dit het ultime vakantiegevoel in je achtertuin of niet.
Het is een smal weefseltje van linnen/zijde in de ketting (plakt als een gek) en zachte katoen in de inslag. Het weefsel is een huck variatie.
It is summer for a few days now. Warm and sunny! In spring I sit in my garden, in the sun, and enjoy it but in summer I usualy sit in the shadow.
This picture is of our little wooden house in our garden (pavillion?) I love weaving here, I am out of the sun but still outside. Best of both. I think it to be the ultimate holiday-at-home experience. :>)
I'm weaving a small scarf, linen/silk for the warp (it is very tacky :(  and the weft is a soft cotton. The pattern a huck variation.

8 opmerkingen:

http://quiltendewilma.web-log.nl zei

Prachtige foto!!

Thea zei

Hay Marion

Wat gezellig. Wauw

gr thea

Sharon zei

I am positively green with envy! That looks cozy yet airy.

Anoniem zei

Lekker plekje marion! Ik heb eenzelfde weefgetouw (Nieuw-Zeeland) - helaas staat het op een plekje stof te verzamelen...in de kelder :-)
Geniet er maar fijn van!

Annie zei

Dat ziet er geellig uit! Ik probeer even alle blogs 'bij te lezen', na een weekje Achterhoekkamperen. Ook leuk. Nu ben ik nog steeds lui en doe weinig anders dan lezen. Die warmte is het voor mij niet echt helemaal. Jij bent nog ijverig beziggeweest!

Annie zei

GeZellig bedoelde ik dus....

Annie zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Wilma zei

Wow, dat ziet er erg zomers uit! Wat zul jij daar lekker werken!