vrijdag 26 februari 2010

een beetje ziek en toch het weven niet kunnen laten, a little ill but still weaving.

Hier ben ik weer, ik heb de afgelopen week wat verkouden/hoofdpijn en meer van dat soort ongemak gehad maar kon het weven af en toe toch niet weerstaan. Heel vervelend om niet in orde te zijn maar beslist niet ziek genoeg om naar bed te gaan. (hoewel de bank wel heerlijk lag deze afgelopen dagen)
Ik heb een witte schering in katoen 8/2 opgezet om 4 keukendoeken te weven.

Here I am again, I have been ill last week but I couldn't resist to weave a little though.
This is a white 8/2 cotton warp for four kitchen towels.
Het patroon komt uit een ebook van interweavepress en dat heb ik gewoon gevolgd. Soms moet je het wiel niet opnieuw willen uitvinden.
De eerst drie doeken zijn klaar. Het is een doek met helemaal patroon geweven en een doek met alleen een randje en verder wit. Setje A in wit met zacht bleekgroen en set B in een wat pittigere blauwgroen.

The pattern is from an ebook from interweave press which I just followed. I don't have to invent the wheel everytime, don't you think. There will be two sets of two towels. One all patterned and one just a border. The one set is pale green the other more blue-green.
Nu de vierde doek nog, die is weer voornamelijk wit met alleen een randje in dit blauwgroen. Het geheel is tamelijk traditioneel maar dat vind ik nu juist zo leuk.

Op mijn andere blog, www.atelier44sieraden.blogspot.com kan je zien wat ik bij de volgende foto aan het maken ben.
Dit is wol die ik heb gesponnen, zie een vorig blogje, en waar ik deze sjaal van heb gebreid. Ik denk dat de sjaal wat beter uitkomt als het een wat steviger gesponnen draadje was. Dit valt wel heel erg soepel (als zijde) en het mag eigenlijk best wat meer body hebben om de grap van het breiwerk te kunnen zien. 
Ik ben daar een broche bij aan het maken zoals te zien op dat andere blog. Op de foto bij het patroon zat ook een speld en meteen dacht ik"; hé, dat kan ik nu ook :)
En geheel enthousiast ben ik dus aan sjaal en speld begonnen. Het einde van dit dubbele project komt nu in zicht. Eigenlijk wil ik het geheel af en om als we volgende maand weer spingroep hebben......

My other blog www.atelier44sieraden.com  is about jewelry and silversmithing. I started a course last October. It is fun. The scarf  in the picture is from wool and silk I spun a 'few blogs ago' and I knitted the 'Ripple' scarf from www.knitty.com. In that picture was a nice brooche and I thought; Hé, I can do that!
So the end of this duo-project is close.

7 opmerkingen:

Mascha zei

mooi hoor

ik zie je wel weer op me blog
je bent nog geen volger van me

grt mas

Anoniem zei

Bie bindung deiner tücher gefällt mir ist das ein Kuvikas ?

ein schönes Wochenend
Patricia

Gjeani zei

ook dit word weer heel erg mooi, wat voor getouw heb jij? een louet spring?

Corrie zei

Jan en ik hebben net als jij enkele dagen als zombies rondgelopen en gehangen, zó'n raar gevoel was dat, maar gelukkig weer helemaal o.k.
Ik zie dat je een webwinkel hebt! Die prachtige linnen doeken zijn nu dus ook voor mij binnen handbereik, geweldig! Je sjaal is ook heel erg leuk geworden. Groetjes van Corrie

Sharon zei

I don't see a raddle. Do you not use one?

weaveblah zei

Hi Marion,
What a beautiful pattern for your towels. They are going to look gorgeous. Happy weaving.

Wilma zei

Ik hoop dat je weer wat opgeknapt bent! Gelukkig wordt het buiten weer wat zonniger, zodat je je wellicht al snel weer wat beter voelt! De theedoeken vind ik erg mooi geworden en van de shawl/sjaal vind ik de kleuren prachtig!