zondag 6 december 2009

kadootje voor mijn broer

Hier is dan het kadootje waar ik het in het vorige blogje over had. Sinds oktober ben ik aan het edelsmeden, ik volg een cursus in Artiance in Alkmaar, en ik wilde voor mijn broer een hanger met iets van Linux maken. Linux is een besturingsprogramma voor de computer, net zoals windows dat ook is. Ik vond een mooie afbeelding die ik met mijn nog zeer gebrekkige kennis en ervaring toch al wel kon maken. Inmiddels is het 5 december geweest en is mijn kleine broertje 45 jaar geworden en heeft hij dit pakje van me gekregen.Het doosje heb ik 'natuurlijk' ook zelf gemaakt.

En dit is wat erin zit. De bedoeling was een hanger maar opeens vertelde hij dat hij nooit meer sieraden droeg! Daar zit je dan, met je plannen! Maar niet getreurd, als beginner werk ik nog niet met zilver maar gelukkig nog met een veel voordeliger materiaal, nemelijk Alpaca. Wat op deze site vaker voorkomt als heel zachte wol, maar nee dit keer is het echt een soort metaal.
En dus werd de hanger een sleutelhanger. Goed idee toch? Zegt broertjelief gisteren dat hij het toch wel heel jammer vindt als er krassen op komen, zo als sleutelhanger.........
Ach, met liefde verander ik het in een hanger aan een mooi rubberen koord.

Vandaag een teuteldagje met veel breien en misschien nog wel een paar kerstkaarten maken, fijne zondag.

2 opmerkingen:

Corrie zei

Tjee, wat leuk dat je die cursus doet Marion! Prachtig is je (sleutel)hanger geworden en er is niets veranderlijker dan een man
;- ))
Lief dat hij er zo zuinig op wil zijn en terecht, het is een mooi stukje werk.
Wat ben je trouwens veel afgevallen, je schreef me dat op mijn weblog, superknap van je. Ook ik ben ermee bezig, heel rustigaan, maar het scheelt al tien kilo met vorig jaar december, heerlijk gevoel hè! We gaan stug door! Dag, dag!

Agnes van Hensbergen - agnesstampcards zei

Mooi hoor ,ik ben benieuwd wat voor een mooie sieraden je nog meer gaat maken.

Gr Agnes