zaterdag 24 oktober 2009

Spinnen

Nee, niet het beest maar prachtige wol. In het berichtje van 17 juni 2009 had ik het er al over. Ik ben inmiddels klaar met spinnen en moet nog 1 streng 'wassen' . Het moet nog even in een eucalan sopje en dan is alles klaar. Ik wilde er eigenlijk mee weven maar ik vind breien ook zo ontzettend leuk. Dus laat ik het nog maar even liggen tot er een supergoed idee langskomt.
De rode wol op de spintol gaat ook lekker. Als ik een redelijk volle tol heb maak ik er een bolletje van en brei dat dan weer op. Dit wordt een sjaal en daar zal ik nog een foto van maken.

Al met al ben ik weer heerlijk textielerig bezig.

Mijn achterbuurvrouw is in verwachting van haar tweede dochter en dus ben ik op zoek naar een leuk baby kadootje om zelf te maken. Ik heb al gekeken op de site van garnstudio, daar staat veel leuks, ik heb al ideetjes. Misschien heeft iemand nog een tip?

Straks weer zaaaaaaaaaaaalig lezen, Ik zit in het derde deel alweer van Anna Karenina. Vanmiddag de verwarming wat aan, een kopje thee erbij, heerlijk toch. Maar nu eerst wat van die typische zaterdag klusjes (de vergeten booschapjes, werkkleding wassen, de planten verzorgen al kan ik ze geloof ik beter met rust laten, heb totaal geen groene vingers, en meer van dat soort dingen)
O ja, ik heb de bestelling van Zilvermaan binnen, wat is het toch altijd leuk om een pakje te openen, zelfs al weet je wat er in zit hihi. Dus misschien ga ik straks ook nog verder met het polijsten van mijn hanger die in de maak is. Als hij klaar is zal ik daar ook nog een foto van maken.
Groetjes.
ps; en eigenlijk wil ik mijn weefgetouw gaan inrijgen, wat zou het heelijk zijn als een week soms een zaterdag extra had......................

1 opmerking:

giny zei

Hoi Marion, wat ben je heerlijk bezig, dat gevoel van tijd te kort zal iedereen die lekker wil zitten handwerken wel hebben. Zelf vind ik de slofjes van saartje ook heel erg lief voor een baby
www.saartjeknits.com
ze staan rechts saartje slofjes. Mooi van merino met zijde erdoor.
veel plezier vandaag
groetjes Giny