zaterdag 17 oktober 2009

ereader

Tja, zullen sommigen van jullie je misschien afvragen, wat is een ereader?

Dat is een soort van apparaat waar je digitale boeken op kunt lezen. Jaren geleden kon je zo'n ding al, oa bij de krant die ik toen las, kopen en daar dan ook je krant op ontvangen en lezen. Hartstikke veel geld dus daar hoefde ik niet eens over na te denken.

Tegenwoordig heb ik de leeftijd dat je je boek met behulp van een leesbril moet lezen, in bed ook niet echt handig vind ik.
En handen die een dik boek (lang) vasthouden ook niet leuk vinden. Allemaal niet erg, helemaaaaaaaaaal niet erg.

Toen oh toen, het spinweekend! Agnes had een (betaalbare) Sony ereader mee en ik mocht het ding even vasthouden. Alle problemen opgelost! (ineens waren het 'problemen' hihi)
Eerst veel leren over ereaders via het internet, en dan in het 'echie' gaan bekijken.

Inplaats van naar de weefkring te gaan gingen mijn lief en ik onverwacht een dagje op stap. En daar, in een libris boekhandel bleken ze de twee modellen te hebben waar ik inmiddels tussen aan het twijfelen was. Ik heb ze in mijn handen gehad en twijfel nog steeds. Nee eigenlijk weet ik het al...............

Thuis gekomen ben ik heerlijk verder gaan lezen vanuit mijn IPhone (nee ik heb de ereader nog niet gekocht) want daar heb ik ondertussen al het een en ander aan boeken op staan. Kopje thee erbij en in het zonnetje.......wie doet me wat.
Er zijn best veel legale, gratis, boeken op het internet te krijgen en er zijn ook al veel titels te koop (oa bij http://www.bol.com/ en http://www.libris.nl/ en nog meer, even googelen).

Mijn ereader zoals in de zijbalk van dit blog benoemd is dus nog steeds mijn IPhone met een echte ereader op mijn verlanglijstje. Maar ik ben er al heel content mee, en ik lees weer!!!!!!!!!
Hierbij een foto van zo'n ding.

O ja, ik heb Sara Burgerhart uit en ik moet zeggen met ontzettend veel plezier gelezen. Het taalgebruik is zo leuk en hoe men toen over zulke zaken dacht en deed, heerlijk. Een echt snoepje.

Het boek; Haar naam was Sarah, heb ik bijna uit en dit is echt de moeite waard. De schrijftster wil ons een verhaal vertellen en zij doet dit op een manier die mij goed valt. Echt een aanrader.

En het trieste weefgetouw? (een weefgetouw dat leeg staat en dus niet in werking is Corrie hihi) dat is eergisteren opgeboomd en ik kan nu gaan inrijgen. Ze ziet er al meteen een stuk minder triest uit.

3 opmerkingen:

Corrie zei

Ha,ha,ha, ik heb je begrepen hoor Marion met je opbomen *Ü*
Van de week heb ik juist tegen Jan gezegd dat zo'n ereader me heel erg prettig lijkt voor het lezen in bed en omdat ik géén Iphone heb en Jan wel, vind ik dat ik recht heb op een ereader. Ik zal hem je logje laten lezen en dan mag ie dokken ;- )))
Er was kort geleden een beoordeling van een stuk of vijf ereaders op de tv, een aantal oudere dames van een leesclub voerden de beoordeling uit en de ereader werd gewaardeerd en één merk wel helemaal, weet niet meer welk. Ik zal mijn heerlijke boekenkast nooit inruilen, maar een ereader mag er best bij!

Gerard zei

@Corrie:

Haha, dan heb jij inderdaad recht op zo'n reader!
Die uitzending waar jij het over hebt, is die van Tros Radar, deze kun je hier nogmaals bekijken: http://www.ereaderclub.nl/videos/tros-rader-item-over-ereaders/

Inmiddels is deze uitzending wel alweer wat verouderd. Enkele nieuwe spelers op de markt hebben ook een ereader aangekondigd. Verwachting is dat eind november (voor de feestmaand) enkele interessante nieuwe ereaders worden geintroduceerd.

Annie zei

Agnes heeft wat op haar geweten: Ik heb inmiddels al wel een e-reader gekocht! De Sony dus. Na veel wikken en wegen toch maar gedaan. Het is echt geweldig. Hoewel: ik kan nog steeds niet goed afscheid nemen van al mijn 'papieren' boeken. De e-reader is voor onderweg en tussendoor.