donderdag 3 september 2009

Het is niks dat je met je zus naar zo'n hobbybeurs gaat om te helpen en vooral heel veel te kletsen maar het kost meteen ook wat.

Op de foto zie je mijn aankopen ................... alles in aanbiedingen en een geschenkje van zusje lief omdat ik weer wilde helpen. Wat een overdaad he. Behalve de stempels heb ik 3 setjes nestabileties en 4 cuttlebug dingen en papier. Dat papier is op dit soort beurzen gelukkig niet zo duur en de mooiste kleuren zijn te koop. Nee, het kost bakken met geld maar ik heb er dan ook wat voor en het is altijd reuze gezellig.

Verder brei is lustig voort aan het 'oranje' franje-sjaaltje en spin ik dat het een lieve lust is op die prachtige spintol die ik bij De Spinners gekocht heb.
Het is een spintol van Golding en spint helemaal geweldig. Past ook goed in mijn handtas als ik met de trein ga. Ik kan hem als ik in de trein zit (of in de tuin of zo) gewoon op mijn been staand laten draaien. Doet het gewoon. Ik ben echt helemaal mal van deze spintol en als je niet teveel aan de prijs denkt is het alleen maar leuk. hihi.

De site van mijn atelier wil nog niet erg lukken. Ik heb een nieuw programma van broertje lief en moet dat nog helemaal leren kennen. Ik ben er mee bezig maar nog even geduld. Ach het heeft ook geen haast. Ik wil niet meer professioneel met het atelier aan de gang, wel als hobby dus het kan wel even wachten. Toch niet te lang :)

Ik heb drie heerlijke dagen bij De Spinners doorgebracht. Ik heb met Dineke geprobeerd uit te vogelen hoe dan toch Bead Leno geweven moest worden. Het boekje van Irma Spaargaren, een Handwoven en het blad Weven (artikel van Ineke van Tissien) en een artikel van Erica de Ruiter hebben ons op weg geholpen. Ik heb geloof ik uiteindelijk 10 cm geweven en werd enthousiast, ik zag al hele werkstukken voor me. Nu ik dan al een tijdje thuis ben en het 'gewone' leven weer is begonnen kijk ik ernaar en denk ik; neeah! De dagen bij Dineke waren kostelijk, het B&B ideaal maar deze techniek is het niet voor mij. Ik zal nog een foto maken van dat stukje weefsel.

Wat ik wel heel leuk vind zijn de place mats uit de nieuwste Handwoven. Ik barst nog van het garen wat ze in het voorbeeld gebruiken (8/2 katoen) en zie het dan ook helemaal voor me in mijn kleuren. Ik ga na de koffie en de studie (iets wat ik op dit moment eigenlijk moet doen....) een ketting haspelen. Ik vind eigenlijk nog wel meer leuk uit deze handwoven.

Afijn, het woord studie is gevallen dus ik ga maar eens aan de slag, anders krijg ik een slecht geweten :(

4 opmerkingen:

Karin zei

Hoi Zus,

Wat een boel hobbyspullen heb jij gekocht!! (en gekregen hihi)
Nu kan je echt wel zeggen dat je een stempelaar bent hoor. Je begint al veel meer te kopen dan je gebruiken kan! haha
Maar ik wil toch wel een keertje een nestability van je lenen hoor.....

Ik ben benieuwd wat je van het gesponnen garen gaat maken.... want ik heb een paar avonden die spintol zien ronddraaien

Annie zei

Oh Marion: een Golding-tol! Die zijn mooi! Natuurlijk ook handig dat ze zo goed spinnen. Gefeliciteerd en veel plezier ermee.

Corrie zei

Op jouw weblog kom ik steeds weer voor mij onbekende dingen tegen, zoals deze spintol, wat een prachtig instrument!!! Ik heb ook de andere gezien via de link, z'mooi! Dat je daar nog mooi garen mee kan spinnen is meegenomen, maar ik zou zoiets alleen al om naar te kijken willen hebben.
Fijn dat je zulke leuke dagen hebt gehad!

Scrap Hills zei

hallo Marion,

Daar ben ik dan eindelijk. Eindelijk heb ik je blog gevonden.
erge leuke spullen heb je aangeschaft, ik ook kijk maar op mijn blog

groetjes Hil