zaterdag 4 juli 2009

sjaal en kaart

De sjaal voor mijn lief is af, gewassen en al. Zelfs al gedragen ondanks de warmte.......lief toch.
Nu is het materiaal Tencel dus dat draagt wel prettig. Zelfs in de zomer.
Maaaaaaaaaaaaaar, ik vind de sjaal te kort geworden. Nou ja, geworden. Ik heb dat zelf gedaan immers. Doordat ik de sjaal heb moeten overrijgen, zie eerder blog, omdat ik de 'ketting dichtheid' te ruim vond werd de sjaal natuurlijk ook smaller. Na enig zoeken op oa. de site van Hawar kwam ik op een lengte van 1,30 meter. Ik heb wel eens zijden sjaals in die maat geverfd en was daar content mee. Niet met deze dus. Maar ja, het is niet anders en zo heel erg is het nu ook weer niet.
Een nieuw project heb ik wel al in gedachten, de sampler uit het boek van Janet Phillips (zie vorig blogje) maar ik vind het zo warm. Mijn kamer ligt tot vier uur in de volle zon en heeft veel ramen. Winterdag heerlijk maar nu wat al te tropisch. Even laten wachten dus.

Ook met spinnen moet ik even wachten op de nieuwe wol, maar er is een enveloppe onderweg met wat verschillende wolletjes zodat ik een keus kan maken en dan een grotere hoeveelheid kan bestellen. Wat een luxe.
Maar in de knitty.com stond zo'n leuk mannenmutsje voor de winter, dat ik alweer wol in de verfpan heb gehad (en nog twee kleurtjes heb te gaan) Het idee was om dit kadootje alvast voor de kerstdagen te maken. Een idee van de knitty en dat vond ik een prima idee, ook wel grappig om in de denkelijk heetste week van het jaar me met kerstkadootjes bezig te houden.
En als besluit voor vandaag nog een gestempeld kaartje. De stempels zijn van Penny Black (vogeltjes en tekst) en de stippen van Artemio. Alles gekocht bij de Stempelstudio natuurlijk.
Vanmiddag naar een feestje, morgen thuis en de mannen naar AZ.
Wat kan een mens nog meer wensen........... (wereldvrede misschien?)

2 opmerkingen:

Giny zei

Prachtig deze sjaal Marion, ik vind het patroon zo leuk .
mijn man is ook een sjaaltjes man, die heeft er bijna altijd een om anders krijgt ie zo'n koud nekje.
;-))
groetjes Giny

Wilma zei

De sjaal is prachtig geworden hoor! En de kaart vind ik ontzettend leuk! En als je met deze kaart de wereldvrede voor elkaar kunt krijgen bestel ik er 1000 bij je!