donderdag 16 juli 2009

kijk nu toch eens

En dit heb ik dan van mijn moeder en schoonmoeder gekregen. Dat wil zeggen; ik heb het gekocht en zij betaald. Lang leve mijn verjaardag. Het is een Hazelroseloom en gekocht bij Tissien. Wat een plaatje he.
Ik heb al wat proefjes geweven, handgesponnen garen, dunnere sokkenwol met een ajourtje en nu dus de alpaca van Drops. Dit garen heb ik nog steeds liggen.
Ben ooit begonnen met een rugpand voor een vest in ajour maar met dat dunne draadje en mijn maat (hihi) schoot dat natuurlijk niet erg op. Uitgehaald en laten liggen met de gedachte dat er vast nog wel een doel voor kwam. En ziehier.
Ik weef dit op de 'gewone' Hazelrose met drie draden tegelijk. Het worden effen lapjes in de groentint in het blok van de foto, en blokken zoals deze op de foto. Drie verschillende kleuren, ook weer als 1 draad gebruikt.
De bedoeling is dat ik er een vest van ga maken met onderin een rand in deze gemeleerde kleur. De rest van de blokken wordt dan groen.
Nog een heleboel lapjes te gaan maar ach, in zo'n verloren half uurtje heb je er zo een klaar.
En dat werkt dus prettig. En daar komt nog bij dat het geen aangenomen werk is dus wie doet me wat.
De enkelwarmertjes (zie een vorig blogje) zijn inmiddels ook af, en een nieuw sjaaltje staat alweer op de pennen, maar dat later.

5 opmerkingen:

Wilma zei

Gefeliciteerd met je verjaardag! Het is echt een plaatje! Ben benieuwd naar het eindresultaat! Prettig weekend.

giny zei

Leuk lijkt me dit. gewoon lekker doorgaan en dan op een dag ontdekken dat je genoeg vierkantjes voor een vest hebt.

berthi zei

Hoi Marion,
Allereerst nog mijn felicitaties voor je verjaardag. Je hebt een prachtige keuze gemaakt wat betreft je verjaardagscadeau. Een bezige bij zoals jij bent, kan het goed gebruiken.

Annie zei

Gefeliciteerd met je verjaardag, Marion! Eindelijk heb ik weer een paar blogs geschreven en gelezen - de computer is hier nog steeds een beetje stiefkind. Er is zoveel te doen thuis, na zo lang weggeweest te zijn. Jouw weefraampje lijkt mij ook wel wat, dus wie weet, koop ik er ook een.
En ik heb nog wel een verjaarscadeautje voor je (vachten, wit en zwart)!

Corrieneeltje zei

Ach Marion, veel te laat ben ik, maar alsnog van harte gefeliciteerd met je verjaardag!
Ik heb geen idee hoe dit allemaal werkt, maar het ziet er uit alsof een mens het kan leren ;- )
Ik ben meteen wég van de kleuren en de eenvoud van zo'n geweven blokje, ik zie er iets heel moois uit ontstaan.
Groetjes van Corrie en hopelijk tot snel.