dinsdag 23 juni 2009

prachtig weefboek

Ik ben lid van de 'online guild' dit is een Engelse groep voor spinners, wevers en ververs die bij elkaar komen via een 'yahoo groep'. Eigenlijk een weefkring maar dan wat uitgebreider en online, en altijd 'open'. Heel handig, mensen uit de hele wereld. Nou, eigenlijk uit Groot- Brittanie, Noord-Amerika, Europa en Australie. Ik dacht ook iemand uit de Falklands maar dat was het dan geloof ik ook wel. Maar goed, Ik heb een vraag gesteld over het feit dat ik wel de basis van weven weet, dat wat ik alle beginnersboeken staat maar dat het daar dan ook een beetje ophoud. Een enkel kepertje hier en zomer en winter weefseltje daar.
Dat ik me iets meer in het weven wilde verdiepen op een wat gestructureerde manier. Er werden mij een paar boeken aangeraden en het boek wat er het meest uitsprong heb ik inmiddels aangeschaft.

Designing Woven Fabrics van Janet Phillips.
En het is precies een boek zoals ik het bedoelde. Het gaat helemaal over 2/2 twill en dan echt van voor af aan. Dus hoe teken ik een twill en hoe maak ik daar een weefpatroon van.
Dan een sampler om te weven, uitleg hoe je dan met je geweven sampler kan omgaan ( overigends ook helemaal in detail gefotografeerd voor het geval je hem niet wil weven en als je hem wel wil weven zijn de foto's een prachtige referentie ) En daarna nog 50 projecten met de sampler als uitgangspunt.
Al zou je al het voorgaande nieteens doen dan is het boek het geld al waard aan alleen de projecten al. De een nog mooier dan de ander.
Nee, ik heb geen aandelen ;)
Maandag besteld, woensdag verzonden en zaterdag in huis en dit vanuit Groot- Brittanie. Heerlijk toch!
Ook heerlijk, een kopje koffieeeeeeeeeeee.

2 opmerkingen:

Wilma zei

Ik kan me voorstellen dat je eigenlijk verder niets meer nodig hebt! Geniet ze!

Marianne zei

Oooh wat een mooi boek!!! Ik heb de pagina's bekeken en eigenlijk zou ik zo willen leren weven. Maar ik vernipper mijn tijd al behoorlijk dus eigenlijk mag ik niet van mezelf. maar als ik nou niet ga weven en toch dat boek aanschaf om er van te genieten..... Ik denk er nog even over na. Ben nu met vakantie, spintolletje mee en heel mooie kleurtjes zelfgeverfde wol. Veel oefenen, het gaat steeds beter. Maar dat weefboek....... Geniet ervan !