maandag 20 april 2009

placemats

Eindelijk weer een berichtje uit mijn zonnige woonplaats, wat een kadootje dat prachtige weer gisteren. We hebben zo'n beetje de hele dag buiten doorgebracht. Zalig.

Met pasen had ik inderdaad de placemats op tafel liggen. Het was heerlijk om te weven en leuk te gebruiken. Het materiaal is cottolin en katoen door elkaar in de schering want dat had ik nog in de kast liggen. Gewassen, gebruikt en weer gewassen, niks mis mee.
Inmiddels ben ik een klein stukje onderweg met mijn paarse shrug. Ik brei het van Muskat van Drops. Ik vind het helemaal niks! De kleur is prachtig, de glans is prachtig maar een halve steek is zo gebreid. En dat vind ik erg lelijk dus steeds maar weer terug steken....... Nu brei ik een suk langzamer omdat ik er goed op let dat ik het hele draadje (samengesteld uit meerdere draden) en niet een paar brei. Het patroon is ook een patroon wat niet erg opschiet maar dat is mijn eigen schuld. Het is gerstekorrel en een ajourpatroon (dat gaat wel snel) maar die noppen schieten dan weer niet op. Ach ja, ik heb wel veel plezier voor mijn geld zal ik maar zeggen.
Het spinnen gaat ook voorspoedig, ik heb een mengsel van merino, camel, zijde en....... ik weet het niet precies meer maar erg mooi. Na lang twijfelen heb ik het geverfd. Naturel was het ook zo mooi, maar toch maar geverfd dus. Ik vind het moooooi, ik houd toch erg van dit soort ( uitgebloeide hortensia- ) kleuren. Het is inmiddels gesponnen
Ik wil het gaan twijnen met een draadje bamboe of iets dergelijks ik heb dat ergens gezien en vond dat heel zomers. Moet ik nog wel bestellen want gisteren bleek dat ik niets meer van dat spul in huis had. Maar Dineke van de Spinners kan me vast wel helpen (als ik het dan maar alleen bij die bamboe weet te houden ....... )

De ergste drukte bij mijn zusje is weer voorbij en als kadootje aan onszelf zij we een dagje gaan stempelen. We verkopen die dingen eindeloos maar zelf aan de gang gaan zit er niet zo vaak in. Afgelopen week dus wel.
Ziehier, de tafel in actie! Wat een troep he, die toiletrol is veel gebruikt om onze tranen (van het lachen) te deppen maar was eigenlijk bedoeld om stempels schoon te maken. Hij heeft wel een erg prominente plaats op dit plaatje hihi. Maar we hebben veel plezier gehad en daar gaat het om. En om de gemaakte kaarten natuurlijk.
Ik ga nu Dineke bellen en er verder een heerlijk luierdagje van maken, zoonlief heeft een dagje vrij van school en dan loopt alles toch weer anders immers.

4 opmerkingen:

Jacqueline van der Sar - Crejakaarten zei

Mooie paastafel! Leuk om te zien waar je mee bezig bent! Kom zeker nog eens vaker voorbij kijken, nu alles weer een beetje "normaal" is. Heerlijk he? Wat een zooi je in korte tijd kunt maken... Groetjes,
Jacqueline

Corrie zei

Wat mooi allemaal Marion, je placemats zo mooi lenteachtig van kleur, je shrug is prachtig, wel erg lastig garen dus, maar hij komt wel af en dan ben je er blij mee.
Ik zag je geverfde wol en ben er wég van en dacht meteen aan de weblog van Annita, lees je die ook weleens Marion, je zult ervan smullen!
Wat stempels betreft moet ik snel eens een logje gaan schrijven, maar eerst foto's maken, zul je wel heel leuk vinden denk ik.
Jullie tafel ziet er oergezellig uit, heerlijk toch om je helemaal in je element te voelen, net als een kind, dat keert zijn speelgoedkist om en gaat er middenin verheerlijkt zitten kijken, dan is't pas goed! Groetjes van Corrie, die nu nodig haar bedje in moet ;- ))

Maya zei

Wat een prachtige kleur wol heb je geverfd!

Anoniem zei

Lees het hele blog, pretty good