maandag 17 november 2008

En zo meer .................

Eindelijk dan weer een berichtje.

In Utrecht op de kreadoe, waar ik mijn zusje hielp, werd ik ziek. En niet zo'n beetje ook.
Thuis verder gesukkeld maar inmiddels gaat het weer.

Doordat ik niet ziek genoeg was om de hele dag in bed te liggen maar beslist te gammel om iets te doen heb ik op de bank gebivakkeerd en gebreid. Veel gebreid. Inmiddels is het vest dan ook klaar. Het patroon heb ik van Drops, nummer 103-1

Als je op Ravelry kijkt zie je dit vest dan ook veel staan. Het garen, ik heb gekozen voor zwart, heb ik gekocht bij Finlandia in Bergen. Het breide heerlijk!
Eerlijk gezegd ben ik alweer aan het snuffelen naar een nieuw project.


Verder ben ik ook nog aan het weven, althans een poging daartoe aan het doen. Door een 'ongelukje' lag mijn zojuist geschoren schering in puin.
Toch geprobeerd hem erop te krijgen en dat lijkt
wel te lukken.
Ziehier de foto van het laatste stukje ketting wat
nog geordend moet worden. Dan kan ik gaan doorrijgen en aanbinden. En als dat dan allemaal goed is gegaan kan ik gaan weven.
Zoals je misschien opvalt zit het 'kruis' er niet overal in. Dat was deel van het 'ongelukje'.Het monkabalte project is wel gelukt en ligt inmiddels op mijn bank. Het kussentje is niet helemaal naar mijn zin, vooral het naaiwerk niet, maar ik had dan ook niet genoeg geweven stof en geduld ;-)
Vrijdag 21 - zondag 23 november is het weer creaweekend in Rijswijk. Er is dan ook weer een handwerkbeurs, gevaarlijk ! De spinners zijn er ook! En ik heb zin in een mooi wolletje voor .....ik heb geen idee maar ik heb er wel zin in.
Maar ik ben daar natuurlijk in de stand van mijn kleine zusje met allemaal leuke stempels, ja ook van schaapjes en zo ;-)
Ik ga zometeen weer sporten en daarna wat spinnen (of luieren hi hi) en tot een volgende keer.

4 opmerkingen:

Peg in South Carolina zei

What a dreadful mess---I am so sorry! I'm sure you will be glad to get it fixed. What kind of warp yarn are you using?

Marion B. zei

Hi Peg,

Is really was a mess, but it is all ready to thread now. The yarn I used is 16/2 cotton. The weft will be 16/1 linnen.
And hopefully it will turn out to be 6 towels for my family for christmas. But I think it will be a christmas project to be woven at christmasday ..... ;-)

Anoniem zei

Hoi Marion.
jij bent ook weer lekker bezig, ik vind je kussen in elk geval prachtig! weven is zo leuk!! en het vest vind ik ook een hele mooie. Sucses met de rest van de schering, dat gaat zeker lukken, ben benieuwd hoe die handdoeken gaan worden.....
groetjes Giny

Corrie zei

Hallo Marion,
wat een vreselijke verwarring op je weefgetouw, lijkt me een enorme klus om het in orde te maken, daar heb je engelengeduld voor nodig. Prachtige weefsels heb je gemaakt voor de bank en het kussen en je vest...oh daar ben ik helemaal wég van! Het patroon heb ik voor de zekerheid maar opgeslagen.