woensdag 6 augustus 2008

Gebabbel, gebabbel gebabbel ...............

Eindelijk weer een berichtje, vakantie, een kapot modem en meer van dat soort grappen zorgde ervoor dat ik weinig achter mijn computertje zat. Maar nu, met het einde van de vakantie in zicht, zoonlief heeft nog ruim een week vrij maar vertelde mij gisteren in een vertrouwlijke bui dat hij eigenlijk wel weer naar school wilde. Ik ook. Dat hij gaat bedoel ik, maar goed met het einde van de vakantie in zicht wordt ik ook wat actiever.

Nee hoor, hij is reuze gezellig maar ik wil eigenlijk wel weer mijn eigen dingen doen zonder van alles om mij heen. Ik ben graag alleen. Vaak. Niet altijd. En met mijn laptop. En telefoon. Snap je het nog $. (Vanaf heden is mijn vraagteken verandert in $ want de vraagtekentoets doet het niet meer maar ik wil toch iets hebben om mijn vraag mee uittedrukken en een dollarteken roept genoeg vragen op, toch ...)

Actiever zei ik. Toch wel, ik ben in de vakantie door blijven sporten, pffff warme bezigheid, en ik heb het weefsel wat op mijn getouw zat afgemaakt en daarna deskundig verknald.
Op de foto ziet het er wel aardig uit maar in het echie is het een stijf, lelijk en een echt verkeerd vervilte lap. Eigen schuld, had ik maar niet zo ongeduldig moeten zijn. ( haast toen ik het in de wasmachine deed, wetende dat ik iets niet goed deed toch doorgegaan en dan moet je op de blaren zitten, toch$.)
Een nieuw weefsel op poten gezet, eerst natuurlijk eindeloos gaan bedenken en bestuderen want ik mag dan al 14 jaar een getouw hebben, veel meer dan linnen binding heb ik niet gedaan. Maar ik heb uitgevogeld hoe van een ontwerp een weefpatroon te maken en ik heb nu drie placemats in zomer en winter op mijn getouw staan. Dat wil zeggen, de ketting zit erop en de eerste 10 cm is geweven. Ondertussen een mailtje naar weaverannie omdat ik iets niet snapte, kreeg gelukkig snel antwoord en kon weer verder. Luxe he. Nogmaals Annie, bedankt.

Deze zomer had ik vooral zin om gemakkelijk en zonder na te hoeven denken te spinnen. Ik had al eens 5 keer 100 gram rood-roze tinten gesponnen en besloot daar nog eens 100 gram bij te verven en te spinnen. De gisteren geverfde lont in bijna droog. Kan ik vanmiddag weer verder spinnen, jippy. De weken hiervoor heb ik uit mijn voorraad geverfde lont een paars-groene gepakt een een oranje gele, ziehier het resultaat. Wat het moet worden ik heb geen idee, dat heb je zo als je uit voorraad gewoon gaat spinnen zonder doel, elke streng is ongeveer 100 gram.
Maar het was leuk om te doen en die kleurtjes maakten het helemaal een feestje. Op advies van een vriendin heb ik ze opgehangen en kijk ik er voorlopig alleen naar. Heeft het toch al een functie.

Zometeen weer sporten ( 9 uur! oef, wel vroeg hoor in de vakantie) dus nu eerst maar even een kopje thee of zo. Tot de volgende keer.

Geen opmerkingen: