zaterdag 8 maart 2008

stekenmarkeerders

Leuk woord voor galgje, maar in mijn huidige breiwerk zitten er op dit moment een heleboel. Eigenlijk zijn stekenmarkeerders hele leuke hebbedingetjes. Ik kwam ze voor het eerst tegen op onze spingroep. Odette had er een paar mee en eigenlijk was ik meteen verliefd op die dingen. Maar ik gebruikte ze maar een enkele keer en dan nog maar twee tegelijk. Onder andere in dat grijze sjaaltje van mijn lief laatst.
Toch heb ik er af en toe eens een paar gekocht (via internet maar weet niet meer bij wie) en af en toe een paar gemaakt voor een vriendin.

Maar nu, bij deze sjaal ( http://knitty.com/ISSUEfall04/PATTclapotis.html ) had ik er 18, ja 18, nodig. Dus zo gezegd zo gedaan, ik aan de gang en ik heb er 10 bijgemaakt. Zie hier het resultaat. Van de stekenmarkeerders en het breiwerk.

Eerst heb ik merino lont geverfd; 100 gram geel/oranje en 100 gram fuchsia/roze-rood. Deze gesponnen en de twee draden getwijnd, toen ontstond er een prachtig snoepje..........

En ja, dan is die sjaal wel heel aantrekkelijk om te breien al had ik de wol eigenlijk gesponnen voor een ander doel. Eind april is er in Alkmaar-Noord een creatieve route en daar doe ik ook aan mee. Dan is het toch wel leuk om werk te laten zien, nietwaar. Nu weet ik niet hoe dat bij jullie is maar meestal werk ik datgene wat ik spin meteen op. Inmiddels is er wel al een voorraadje aan het groeien want we mogen ook verkopen op die dag, maar deze moest ik breien. LOL. Alsof ik al niet genoeg onder handen heb maar dat zullen jullie allemaal wel herkennen.
De koffie begint heerlijk te geuren dus ga ik stoppen en straks shoppen. Ik ga namelijk nogal eens mee met mijn zusje om haar te helpen bij de beurzen waar zij staat en meestal mag ik dan een aardigheidje uitkiezen maar deze keer gaat het anders. Ik ga vandaag geluidsboxjes voor mijn Ipod kopen. Dan kan zij ook meegenieten van mijn muziek als we op onze hotelkamer zitten zegt ze. En eigenlijk wil ik er dan een waar ik mijn ipod rechtop in kan zetten want er staan ook filmpje van oa. youtube op. Afijn, eerst maar even de koffie.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

inderdaad een snoepje.
groetjes en veel plezier met het breien.
lizet.

Annie zei

Als je dan toch een ipod hebt: weet je dat er een erg leuke podcast over weven is? Heet Weavecast! Daarvoor heb ik vorige week ook maar speakertjes gekocht, zodat ik nu kan weaven/spinnen/breien/kantklossen en gelijk kan luisteren. Heel prettig!

Corrieneeltje zei

Wat een gezellig logje Marion, prachtig die stekenmarkeerders en die shawl wordt prachtig alleen al door de kleur. Maar ik heb het patroon gezien en dat is ook heel bijzonder, erg leuk dat zo'n shawl ook altijd gezien wordt, vaker dan een truitje of zo. Het moet ook wel een bijzonder voldaan gevoel geven dat je het hele proces zelf maakt, wie doet dat nog? Niet veel mensen denk ik. ERg knap vind ik dat. De site van je zus heb ik bij mijn favorieten gezet, kan ik straks uitgebreider bekijken en erg gezellig om zo samen op pad te gaan. Ik neem aan dat ik van dei creatieve route in Alkmaar nog wel ergens iets zal lezen, het lijkt me enig om die te volgen.

Anoniem zei

Hoi Zus,

In het echt was de shawl nog mooier!
Eigenlijk staan die steken...eh...dingetjes er ook wel heel leuk op!
Ik heb heel veel zin in ons beurzen-uitje. En het geluidje in de boxjes is ook lekker....we gaan ons vast wel vermaken!
Kusje van je zusje.