dinsdag 25 maart 2008

knotsgekke kaartendagen en texelaar

Afgelopen week heb ik 4 dagen geholpen op de 'knotsgekke kaartendagen' in Den Bosch. Mijn zus je en ik gaan al sinds jaar en dag samen naar dit soort toestanden. Eerst zij een stand en ik gezellig mee, toen ik ook spullen op de stand, ieder een stand, voor een andere knutselwinkel werken afijn, we doen dit al een jaartje of 12! Nu heeft mijn zusje al een jaar of drie een online stempel winkel en staat zij dus ook op dit soort beurzen voor haarzelf en ga ik dus gewoon weer mee. Reuze gezellig. We zaten in een B&B in Vlijmen en hebben reuze lol gehad. Tussen de bedrijven door heb ik bij de 'overbuurtjes' een workshop origami gedaan. Als het te druk werd liep ik gewoon snel weer even terug om te helpen dus ik heb wel enige uurtjes over die workshop gedaan maar dat kon gelukkig allemaal.
Eenmaal thuis heb ik nog het een en ander gevouwen, echt leuk om te doen. Nog niet mooi genoeg om hier een foto van te plaatsen maar dat komt misschien nog wel.
Volgend weekend is het Crea-weekend - patchwork beurs in Rijswijk en het is meteen ook de laatste in Rijswijk. Ze stoppen er mee. Jammer hoor want dat was altijd reuze leuk. Ik mag vrijdag weer helpen en zaterdag ga ik ook mee maar dan vooral om rond te kijken, heerlijk te slenteren. Andere momenten zal ik helpen in de stand want dan kunnen de anderen ook hun rondje lopen.
Vanmorgen heb ik wol gekaard. Ik heb van een lieve vriendin gewassen witte texelaar gekregen. Inmiddels heb ik drie plukken in drie verschillende verbaden gehad en vanmorgen gemengd op de kaardemolen. Ik moet zeggen dat ik het wel wat vind.


Een van de drie plukken.

De gekaarde wol. De kleur is anders in het 'echie' iets meer roestkleur erdoor.
Via de 'doornroosjes' kreeg ik te horen dat de texelaar erg geschikt is voor sokkenwol. Misschien dat ik dat wel ga doen al ben ik best een beetje huiverig voor kriebels. Misschien een tas breien en dan in de wasmachine vilten.......... Ik denk er nog even over voordat ik ga spinnen.
Komt een vervolg.


3 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Zus,

Ik heb het erg gezellig gehad afgelopen weekend ( nou ja...van woensdag t/m zaterdag)
Hoewel we op de beurs niet meer zo aan kletsen toekomen he? Het gaat wat dat aangaat te goed :-)

Maar goed, dat kletsen hebben we na de beurs in het B&B wel weer ingehaald.
Ik heb al weer veel zin in komend weekend!

mooie kleur wol is het trouwens geworden.... hoewel je het inderdaad meer oranje zou verwachten....
Groetjes, Je kleine zusje.

Corrie zei

Hallo Marion, wat hebben jullie het leuk en gezellig gehad zo te lezen. Prachtige kleuren heb je de geklaarde wol gegeven, ik ben benieuwd wat het gaat worden, ook ik zou bang zijn voor kriebels en voor de zekerheid voor een tas gaan :- ) Ik zie wel op je blog verschijnen wat het geworden is. Origami is ook erg leuk om te doen vind ik, heb ooit een mobile gemaakt voor de babykamer van onze kleinzoon en die hangt er nog steeds, we bijzonder dat papier zo lang goed blijft.

Anoniem zei

Ja ik kom as woensdag spinnen.
Maar weet je wel dat texelaar niet goed vervilt. Misschien in de wasmachine wel een beetje, maar niet echt super.
Texelaar hoeft niet te kriebelen. Anders misschien lekkere dikke sokken voor over je sokken. Soort van slofsokken dus.
Leuk origami, niks voor mij (kan er niks van nl) maar mijn oudste vind het erg leuk om te doen.
odette