zondag 6 januari 2008

Angelina fibers

Voor iedereen die dit leest (en iedereen die dit niet leest) al het beste gewenst voor dit nieuwe jaar en dat iedereen een beetje geluk mag uitdelen aan die ander.

In de laatste spin-en verfkrant stond een stukje van Willemien Bot over spinnen met bamboe en angelina fibers. Laat ik nu toch een zakje angelina fiber in huis hebben....... al een jaar of twee! Ik had daar heel andere bedoelingen mee toen ik dat zakje fibers kocht echter nooit iets mee gedaan. Tot dat stukje van Willemien!


Eerst heb ik merino lont geverfd in blauw-groen-paarse kleuren, het zakje fiber is ook blauw. Daarna de lont in stukken 1x door de kaardemolen. Toen elk stuk nog een keer voor de kaardemolen gelegd en daarover wat van die heerlijke glinsterende vezeltjes verdeeld. En voor de tweede keer door de molen gehaald. Prachtige rolletjes met een heel klein spikkeltje glans. Zie foto.
Misschien had ik mee angelina fiber mogen gebruiken, misschien een keer extra door de molen om nog mooier spinbaar materiaal te krijgen ............ Maar voorlopig ben ik content. Een spoel is nu vol en de tweede halverwege. Straks het twijnen, o, ik kan haast niet wachten. In een oudere 'spin-off' magazine heb ik gelezen hoe je een luchtige draad moet spinnen en daar ben ik nu serius mee bezig want normaal spin ik voor de vuist weg. Maar ik merk nu ook dat ik gewoon meer wil weten. Oefenen dus.

Inmiddels heb ik ook drie nieuwe web-logs ontdekt. Nou ja, ontdekt, ik keek er al af en toe maar ik moet zeggen, inmiddels kijk ik daar zeer regelmatig. Ze staan bij de links.

Woensdag komt de spingroep 'de gekleurde draad' weer bij elkaar. Ik kijk daar echt naar uit, het is altijd gezellig en ik vind het eerlijk gezegd vooral ook leuk om met zo'n groepje meiden bij elkaar te zijn. Dinsdag ook de borduurgroep in Schoorl weer, dat is ook gezellig maar heel anders. Nee, dat spingroepje is echt 'mijn cluppie'

Wat koken betreft heb ik niet heel veel te melden. Ondanks alle voorzorgsmaatregelen (medicatie, sport, beter eten en een griepprik) werd ik toch weer ziek. Ik heb weer anderhalve week op non- actief gestaan. Bah. En dus ook niet gekookt. Het leuke kooknieuws is dat ik in december 3, ja drie nieuwe kook boeken heb gekregen. Het nieuwste boek van Nigella Lawson. Helemaal geweldig. Lezen in een kookboek doet me goed. Het tweede boek wat ik kreeg is van Jamie Oliver 'KOOK' en het laatste is het laatste boek van Ramon Beuk, en daar heeft mijn lief al twee keer uit gekookt en dat terwijl hij vaak kookt maar nooit uit een kookboek. Hij heeft zelfs een berichtje op de site van Ramon Beuk achter gelaten dat hij heeft genoten van het koken en van het resultaat. En laat ik dit zeggen, ik heb ook genoten van dat resultaat! hmmmmmmm.

Maar vandaag (gisteren was als toetje na al die feestdagen mijn moeder nog jarig) weer over tot de orde van de dag. Met die heerlijk boeken komt dat allemaal vast wel goed.

Nog een maandje dan ga ik mijn nieuwe spinnewiel halen. Hoe graag ik het al thuis zou willen hebben, na deze doenige maand vind ik het echt helemaal niet erg om even te wachten. Anders gaat het zo op in alle drukte van de afgelopen tijd en straks is het echt helemaal nieuw en kan ik heerlijk in alle rust genieten. En de voorpret is ook al zeer aangenaam moet ik zeggen.


Nu vind ik het wel theetijd dus tot de volgende keer.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

wat een droom van een wieltje en wat duurt februari dan toch lang........

groetjes lizet.

Corrie zei

Hallo Marion, daar kwam ik weer eens kijken en zie mijn naam bij de links staan, wat een eer! Dat vind ik echt heel leuk!
Ik heb net je prachtige wol bewonderd en wat zal het heerlijk zijn om daar mee te kunnen werken.
Wat jammer dat je niet o.k. was, voor mij net zo, begin net weer een beetje op te krabbelen en nog een aantal longpatiënten met mij, het is een slechte tijd geweest met al die kook- en bakluchten en ander gespuis, maar nu weer vrolijk verder. We hebben mooie dingen te maken en jij hebt veel te genieten gelukkig uit al je mooie kookboeken. Ik hou er ook erg van en lees ook graag kookboeken, ken je "Rode rozen en tortilla's" van Laura Esquivel? Een heel bijzonder boek. Groetjes van Corrie!

Corrie zei

Hallo Marion, je was bij mij op bezoek geweest en nu kom ik even naar je zwaaien vanuit met veel stormlawaai omgeven huis. Ik blijf vandaag maar binnen denk ik en ga eens kijken of ik nog wat kliekjes kan vinden ;- )
Groetjes van Corrie

Anoniem zei

woon jij in (de buurt van) Schoorl?) daar heb ik heel wat afgewandeld vroeger, vakanties in mijn jeugd in Groet, daar heb ik erg fijne herinneringen aan.

mijn Louetje staat eenzaam op zolder, zielig hè?

marcella
http://nuttigenfraai.web-log.nl