dinsdag 24 juli 2007

vakantie

Het is al even geleden, tja die vakantie he. Zoonlief heeft vrij en neemt het er ook van dus eigenlijk doe we niets. Ik brei wat en spin wat maar verder is het niet veel. Jammer genoeg doet het weer ook niet mee en zitten we dus vooral binnenshuis niets te doen.


Nee hoor, dat niets doen valt best mee. Sinds afgelopen week sport ik twee keer per week, ha ha ja heus! en vooral 's morgens als iedereen nog slaapt ben ik toch al wel bezig, zoals te zien op deze foto, met onder andere ATC (artist trading cards) kaartjes. Op een speciaal formaat, zeg maar de nederlandse pokemon kaart, en die mag kunstig versierd worden en dan geruild met anderen. Verkopen mag beslist niet! Een zwitzerse kunstschilder is hier ooit mee begonnen en inmiddels doen veel mensen mee. Ik dus ook al is mijn productie zeer klein maar dat maakt allemaal niets uit.
Een serietje (schrijf ik dat eigenlijk wel zo?) maken vind ik het leukst. 4 stuks waarvan ik er dan 1 zelf houd. deze maken allemaal deel uit van zo'n serie en de bloemen is dus zo'n heel stel. Leuk om te doen.
Terwijl ik dit typ raast buiten een ware storm en dat in juli, zoonlief werd even wat wakker en vroeg zich hardop af of zijn tomaten plant nog stond. Ik vrees met grote vrezen.......
Als het dan toch herfst is ga ik ook maar een herfstig kopje thee maken en mijn breipennen pakken om verder te breien aan mijn wollen sjaal/omslagdoek. Het wordt een leuk ding en als het klaar is zal ik foto en patroon op de site zetten.
Groetjes en waai niet om als je naar buiten gaat.

dinsdag 3 juli 2007

hardanger kleedje

Het middendeel en een stukje van de rechterkant van het kleedje wat nu op mijn 'toilettafel' ligt. Ik ben er toch blij mee. Het is dan ook ontzettend leuk om te doen. Het patroon is marker borduurwerk uit de handwerken zonder grenzen 4/98 Ik heb het iets veranderd om het wel mijn eigen kleedje te laten zijn. Dat niet alle 'werkjes' erin zitten heeft vooral te maken met het iets te dikke garen. Maar juist zoals het kleedje nu is ben ik content.

Inmiddels staat er een nieuw kleed in de startblokken (bijna) want mijn moeder wil een dekkleedje op haar salontafel en zaterdag wordt het patroon en de kleur gekozen. Dit is echt een verslavende techniek. In een oud tijdschrift over hardanger van mijn tante staan prachtige patroontjes mmmmmmmmmmmmmm, dat blad wil ik ook wel maar voorlopig mag ik het nog wel een jaartje lenen geloof ik. Misschien kom ik nog eens zover dat ik zelf ontwerpjes bedenk maar voorlopig ben ik al gelukkig met patroontjes.

Vandaag komen we weer met de spingroep bijeen en als het goed is hebben we weer een nieuwe deelneemster. Ook dat spinnen is leuk al moet ik zeggen dat het bij mij op een laag pitje staat. Maar toch ben ik gisteren avond begonnen met een nieuw project. Ik had nog 200 gram geverfde merino en twee kleurencombinaties met groen als hoofdkleur. Dat ben ik gaan spinnen met de bedoeling dat met een dunnen gekochte mohair draad te twijnen. Dan een omslagdoek breien of misschien de middenpanden van een jasje weven of...... Eerst het spinwerk maar eens afmaken.

De afgelopen week heb ik niet zo heel veel gedaan op handwerkgebied want mij allerliefste is namelijk 50 geworden en dat moest 's nachts om 12 uur gevierd worden natuurlijk. En ja hoor, er werd hartelijk getoeterd, gezongen en gefeest. Gelukkig duurt zo'n feestje op dit tijdstip hoogop twee uur dus om half drie lagen wij weer in ons bedje. Het vraagt enige organisatie vooraf. Een abraham in de tuin met een groot spandoek erbij. In de straat op lantaarnpalen en bomen de melding dat er getoeterd mag worden en dat alles regenbestendig. Maar het was leuk. Volgende week weer een klein feestje want dan is het mijn beurt, neeeeeeeee ik wordt nog geen 50 nee, gelukkig nog even wachten met dat theater.

Groetjes uit een vroeg Alkmaar.