donderdag 15 november 2007

ik ben niet weg!

Wat is het alweer lang geleden dat ik wat op mijn blog gezet heb en dat terwijl ik nog wel zo veel gedaan heb. Misschien wel juist daarom.
Zie hier boven een groene sjaal. Het garen is 1 draad handgesponnen en getwijnd met een gekochte mohair draad. De rand is een handgesponnen wollen draad getwijnd met een handgesponnen zijden draad. Ik ben er zelf nogal weg van.

Afgelopen zomer heb ik geld gekregen voor mijn verjaardag en daar heb ik lontwol, gekleurd en wel, van gekocht. Ook weer met datzelfde mohair draadje getwijnd. Het randje is gehaakt. Een heerlijke grote driehoeksjaal.

En toen.......


Toen was ik ook nog bezig aan een kerstkleedje. Ik zag een afbeelding in een Engels borduurblad maar het was een ouder blad en het was de pagina waar op stond wat er volgende keer zou komen, geen patroon dus. Dan maar met ruitjes papier zelf een patroon maken. Erg leuk om te doen trouwens. Veel werk maar dat ik juist leuk. Het kleedje is 55X55 cm. Net een leuk maatje.

OP de handwerkclub van de NBvP in Schoorl heb ik een proefje gemaakt in de techniek 'point de Saxe' Daarna dit hoesje voor om een fotoboekje. Ook heelijk om te doen.
Nu ben ik daar bezig met een proeflapje met nog meer steken in Perzisch ajour en een proeflapje in de Schwalmer borduurtechniek. Als dat laatste klaar is dan ga ik een klein kleedje in die techniek borduren. Maar eerst die proef.


Tijdens de kreadoe heb ik twee dagen in de stand van mijn zusje meegewerkt, pfffff wat een drukte maar het was zo gezellig. Ik heb me werkelijk een slag in de rondte gewerkt maar me kostelijk vermaakt. 's Morgens voordat de beurshal weer open ging liep ik even een rondje over de beurs, als je daar bent wil je toch ook nog iets zien nietwaar, en daar stond in een stand iemand die mij toch wel bekend voorkwam....... Na enig puzzelen van beide kanten kwamen we er achter. Zij was de trouwambtenaar die ons 18 jaar geleden in Schoorl heeft getrouwd. We moesten toch wel lachen, op zo'n drukke beurs in Utrecht loop je elkaar tegen het lijf terwijl we vrij dicht bij elkaar wonen en we elkaar in die 18 jaar nooit meer hebben gezien.

O ja, en dat hotel waar we sliepen........ de verwarming/airco was stuk......... op zo'n graadje of 36! Iets minder leuk. Maar ondanks alles was het reuze gezellig.

Het weekend van de 23' november is er in Rijswijk weer het creaweekend en op hetzelfde kaartje kan je ook naar de handwerk en wol beurs. Je snapt natuurlijk wel dat ik me vrijwillig bij mijn zusje heb aangemeld om weer een dagje (of twee) bij haar te werken........... Ik ben al aan het sparen..........

Nu ga ik verder aan een gestempelde/geborduurde kerstkaart voor datzelfde zusje. Een foto komt pas als zij de kaart heeft dus dat zal nog wel even duren.

Groetjes en misschien tot in Rijswijk en anders tot de volgende keer hier.

4 opmerkingen:

odette zei

Ohhhh die groene sjaal is ook heel mooi. Je ben zeker druk bezig geweest.
Ook je kerstborduur is erg mooi.

Anoniem zei

hoi hoi,

wat een drukte heb je gemaakt, ben benieuwd naar je volgende project. sieraden misschien????? :)

groetjes lizet.

Anoniem zei

mooie sjaal!!
geweldig!!

Anoniem zei

Wat leuk, marion dat jij in die oude technieken les krijgt, Schwalmer, Pointe de saxe, Perzisch ajour. Ik ben er het afgelopen jaar ook mee bezig geweest, mijn proeflapjes komen straks allemaal in een souvenir de ma jeunesse. misschien ook een idee voor jou om je proefjes zo te bewaren

marcella
http://nuttigenfraai.web-log.nl