donderdag 7 juni 2007

koken, alweer.Vandaag alweer een berichtje over koken/eten. Hmmmmmmmmmm heerlijk. Ik moet de omschrijving van mijn blog maar gaan aanpassen geloof ik.

Ik had kleine krieltjes met wat geplette, gepelde knoflook en wat olijfolie gemengd. De ovenschaal stond al in de oven mee op te warmen. Toen de aardappeltjes in de ovenschaal en lekker gaar(-der) laten worden. (ongeveer een half uurtje denk ik)

En toen de heerlijkste tomatensalade die ik ooit heb geproefd, het leek wel fluweel. Het recept is uit het boek 'the naked chef' van Jamie Oliver en gaat als volgt;

Romatomaten(2) in dunne schijfjes gesneden op een platte schaal leggen. Knoflook(1/2 teentje) fijn gesneden erover strooien. Beetje rode ui fijngesneden erover gestrooid. Wat gedroogde oregano en een paar blaadjes verse basilicum fijn gesneden en erover gestrooid. Dan wat zout en zwarte peper uit de molen, wat van de lekkerste balsamico azijn die je kan vinden erover druppelen en wat extra vierge olijf olie erover schenken. Of er een engeltje over je tong piest........ Dit alles met een droog gebakken schnitzeltje (vind onze zoon zo lekker) en mijn dag was weer goed. Fluweel, die salade. Overigends at mijn zoon een andere salade en kon ik die twee tomaten gemakkelijk vervangen voor vier stuks, zo lekker was het.

Volgende keer een handwerk verhaal want ook dat gaat toch wel gewoon door. Het kantklosbandje is klaar, dus het shirt kan genaaid (zaterdag eerst mijn nieuwe machine ophalen, jippy), het witte hardanger/marker kleedje schiet ook al aardig op. En inmiddels spin ik af en toe wat blauwe texelaar op want dat moet nog een klein dekentje worden..............ooit.

Groetjes en geniet van de zon (en de tomaten).

1 opmerking:

Anoniem zei

je eet lekker zo te zien. ben wel benieuwd naar foto's van je handwerk.
anneke.