vrijdag 5 maart 2010

spinsels, spinning things and thinkning.

Vandaag ben ik bezig geweest om 425 gram geverfde (ook gedaan die week dat ik niet helemaal in orde was) merino lont te kaarden. Alles in porties verdeeld, ik gebruik 4 kleuren (5 geverfd maar de lichtblauwe doet niet mee ) Van de donkerblauwe kleur het minst en van de zacht rode kleur het meest. Ik ben begonnen met 30 gram en dit steeds verdubbeld. Voor de kleurovergangen heb ik van beide kleuren een beetje genomen en deze op de kaardemolen gemengd.

Today I carded 425 gram dyed (did that the week I was a little ill) merino lont. As it turned out I did't use the light blue wool.
Donkerblauw - donkerblauw/paars - paars - paars/roze -  roze - roze/zachtrood - zachtrood. De 'effen' kleuren ook even over de kaardemolen gehaald zodat deze een beetje dezelfde structuur heeft. Alles in genummerde zakjes gedaan en nu kan ik gaan spinnen.

I carded  it like this;
Dark blue - darkblue/purle - purple - purple/pink - pink - pink/pale red -  pale red.
The  'plain' coulours I started with darkblue about 30 grams and doubled that amount at every plain colour.
The coulours like darkblue/purple are about 20 gram to make nice gradient colours.

Ik ga dit tamelijk dun spinnen om daarna navajo te twijnen. Dan krijg ik mooie kleurovergangen. En daarna..... Daarna wil ik er een sjaal van breien. Ik begin dan in de punt met 3 steken en meerder dan steeds, vandaar dat ik de hoeveelheid wol per kleur ook steeds laat oplopen. Ik hoop dat het wordt zoals ik het voor ogen heb :)

I am going to spin this quite thin and then ply navajo so that I get a nice colour....... (don't know how to say this in English but I think you all know what I mean)

En die lapjes die erbij liggen, in elke verfpan heb ik ook 4 zijden lapjes gedaan. Als ik dan toch aan het verven ben... Van deze lapjes wil ik misschien een tasje bij de sjaal maken. Of ik laat het gewoon liggen tot ik er een beter doel voor heb. Je kan er maar beter mee verlegen of om verlegen zitten toch.

The cloth in the photo are small pieces of silk. I dyed these small pieces ( 25x25 cm) with the wool. Maybe I will make a matching bag. Well, you never have enough of these patches don't you think?
Wat een heerlijk plaatje, wordt ik vrolijk van.  This picture makes me happy.

Donderdag ben ik bij Corrie geweest en heb een heerlijke ochtend gehad. Ik had het gevoel dat ik haar al honderd jaar ken en tien jaar niet gesproken had. Wat hebben we gepraat zeg. En wat leuk om haar handwerk nu eens in het echt te zien. Zo zie je maar dat contacten via een blog ook nog wel eens in het 'echte leven' kunnen doorlopen. Ik ben er blij mee.

Last thursday I visited Corrie, she is a wonderfull lady and I am glad I met her in 'real life' now. We met trough our weblogs. Life sometimes has unexpeted but lovely surprises.

8 opmerkingen:

Annie zei

Wat leuk Marion: je bent ook aan het verven en kaarden. Dat is ook zo geweldig om te doen. Jouw resultaten zien er prachtig uit.

Corrie zei

Há Marion, wat een prachtige kleuren wol laat je weer zien! Mooie lapjes ook en ik ben heel benieuwd of je kunt bereiken wat je voor ogen hebt. Dankjewel vor je lieve woorden over mij, ik ben net zo blij met jouw bezoek als jij bent, het was een heerlijke ochtend en veel te kort voor mijn gevoel, maar dat geeft niets want we zien elkaar weer. Ik heb inmiddels mijn logje ook geschreven en de keukendoeken worden terecht geprezen.

Wilma zei

Ik vind de kleuren schitterend! Ik ben blij dat je weer wat of helemaal opgeknapt bent. Het is toch jammer als je met dat mooie weer ziek in bed ligt. Fijn weekend.

Wilma zei

Even naar aanleiding van je berichtje op mijn blog: ik kom vrijdag naar den Bosch.

Gjeani zei

Hoi Marion, bedankt voor je reaktie op mijn kleed, Ja, dat ben ik van het jasjespatroon, ik heb je in het echt gezien op de landelijke spindag. Prachtige kleuren heb je geverfd!
ik heb op de beurs in zwolle verf van procion gekocht. dus moet ook nog eens aan de slag, eerst nog wat meer spinnen, of zal ik de lont kleuren is ook wel heel leuk.
groetjes Giny (Gjeani)

weaveblah zei

Hello Marion,

I'm glad you liked the photos in my recent post.

I have just read your update and visited Corrie's website where she has posted her wonderful photos of your towels, woven in such soft sweet colours; they look soooo pretty and charming.

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Life Looms Large zei

I just awarded you the Kreativ Blogger award here. I love reading about your creative pursuits!

Sue