maandag 4 januari 2010

Nieuw jaar.

Een heel gelukkig, gezond en creatief nieuw jaar voor iedereen. Ik hoop echt dat de wereld een stukje beter wordt voor iedereen.

Bij een nieuw jaar hoort een nieuw weefsel. Dat wil zeggen, dít jaar heeft meteen al een nieuw weefsel.
Het idee is bedacht, het patroon en het garen uitgezocht en inmiddels heb ik de molen al tevoorschijn gehaald.
Hier zit de helft van de schering op de molen, ik scheer altijd met twee kruizen en, als het weefsel breder als 40 cm is, in twee delen. Zo ook hier.
Op de volgende foto is de hele schering al op het getouw opgeboomd. Nu de kruislatten er weer in, vandaar dat tweede kruis met haspelen. Haspelen is het garen om de molen wikkelen, zo maak ik veel draden van dezelfde lengte. In dit geval 492 draden.
Heerlijk om weer te beginnen. Het worden 4 keukendoeken. De schering is cottolin dit is een menging van katoen en linnen, de inslag is katoen in zachte kleurtjes. De bedoeling is dat ik hierna weer een schering opzet maar dan van dunnere katoen en met linnen insla met in elke doek een rand van de 4 kleurtjes van dít project. Volgens mij had ik dit eenvoudiger kunnen vertellen...... Het worden dus 4 keukendoeken en 4 theedoeken die als setjes bij elkaar passen. Laat ik eerst dit maar eens tot een goed einde brengen daarna zie ik wel of die theedoeken ook nog komen.
Nu moet ik gaan doorrijgen maar eerst is er koffie........

4 opmerkingen:

Corrie zei

Oóóóh gelukkig vertel je aan het eind ook nog wat het allemaal worden gaat, dát begrijp ik wel Marion. Het lijkt me fantastisch al je zulke "gewone" gebruikslinnens zelf kunt maken, maar ik zou ze waarschijnlijk nooit durven gebruiken na al het werk dat erin zit.

weaveblah zei

Hello Marion; it's always exciting to see a weaver's new project underway. I hope you will post pictures of your progress.

I can see that you have a very compact floor loom; may I ask the manufacturer's name and the name of your loom. Regards

weaveblah zei

Hi Marion; thanks for your reply on my blog.

Some time back, I had an opportunity to weave on a Kombo 40, which is one of Louet's portable (foldable) table looms. (On their website, they also advertise a floor-stand for this model.)

It had eight shafts, and an overslung beater, and I enjoyed weaving on it; it seemed very nicely designed, and functioned well.

Happy sleying.

Anoniem zei

ik heb géén idee hoe dat allemaal in z'n werk gaat met weven maar gelukkig mag ik binnenkort op bezoek bij een weefster. Het lijkt me heerlijk om je eigen theedoeken te kunnen weven en ik vind het reuze knap dat je dat kunt!

marcella
nuttigenfraai.web-log,nl