dinsdag 24 februari 2009

handigheidje

Hoe vinden jullie dit! Nee, ik heb dit niet zelf bedacht maar deze slimmigheid bij finlandia-import in Bergen opgedaan. Ik perste altijd mijn breiwerk maar daar kreeg zij helemaal de kriebels van, opspannen was het advies. En dan kon ik oa bij Bokker en Bart Smit deze kinderpuzzels kopen en klaar was klara. Het voordeel van deze puzzelplaten is dat ze in alle vormen aan elkaar gelegd kunnen worden en dat je er dus alles mee kan opspannen. En ziehier het resultaat. Het babydekentje van drops garen ligt klaar om afgemaakt te worden.
Brei ik toch al 41 jaar en ga ik nu pas dit doen, een mens is nooit te oud om te leren, zo zie je maar.
Als je nu denkt, hoe krijgt ze die randen zo recht? Breinaalden erdoor rijgen, heb je ook niet zoveel spelden nodig.
Verder gaat het breien van het mouwloze kimonojasje gestaag door en ben ik ook aan de 'honderd meter' streng zijde begonnen met spinnen. Dit moet een van de vele strengen worden die opgestuurd moeten worden voor een beoordeling met het bijpassende certificaat. Is de bedoeling .......

4 opmerkingen:

giny zei

Jeetje Marion, wat een super idee! volgens mij ligt er hier op zolder nog wel ergens zo'n puzzel
groetjes giny

Corrie zei

Dit is een supertip! Ook al brei ik dan weinig, dit zijn dingen om te onthouden, het is en blijft ook een enige winkel! Krijgen we het niet gespannen dekentje straks nog verticaal te zien en ook in detail, ben zo benieuwd!

MarianneP zei

Dit is echt een geweldig idee! Ik geloof dat ik ook nog zo'n tas vol puzzestukken ergens heb liggen. Ik heb dat foam al eens gebruikt om te stempelen en stempels van te maken

odette zei

Er bestaan voor de randen speciale soort van lange metalen draden. Die rijg je dan door de zijkant. Maar met een paar breinaalden gaat het net zo goed. Veel plezier van de week.