woensdag 18 april 2007

nieuwe techniek


Hier zie je het overnemen van het papieren patroon op de stof. Eerst heb ik het patroon uit een Handwerken zonder grenzen 1994 overgenomen. Daarna iets vergroot en toen dus op de stof.
Dan haak je op een bepaalde manier bandjes en die rijg je op de stof en dan met verschillende steken de vlakken opvullen. Wat ik er van begrepen heb is dat vooral met 'naaldbinding'
Ik moet zeggen dat ik het heel erg leuk vind om te doen. Dat gedoe voordat zo'n patroon op de stof staat vind ik leuk om te doen maar de bandjes haken en dan op de stof rijgen vond ik ook leuk. En nu ben ik dan begonnen met het opvullen. Het geheel ziet er heel erg klassiek uit maar dat vind ik best mooi. Als ik na dit kleedje nog zin heb om er nog een te maken dan kan ik me voorstellen dat ik een modernere variant verzin.
De gebreide sjaal van die handgesponnen wolletjes is inmiddels klaar maar ik kan nergens de foto vinden. Ergens in de computer moet hij toch staan maar waar.......
Komt dus nog wel.
Na deze heerlijke zonnige dagen heb ik mijn zomerkleding maar eens nagekeken, snif. Van twee stellen moet ik nu toch echt afscheid nemen. Er zit geen kleur meer op, ik draag ze al jaaaaaaaaaaaren maar ik vind ze nog steeds zo leuk....... Toch maar naar de stoffen winkel volgende week.
Op de beurs afgelopen weekend heeft Martin een jasje achtergehouden waarvan ik gezegd had dat als het niet verkocht werd, ik het zelf wel wilde hebben. Komt hij zaterdagavond thuis met de mededeling dat het jasje voor mij is en dat hij het niet gaat verkopen. Lief he. Ik zal er spoedig een foto van maken. Het is van bourette zijde die ik geverfd had en laat ik nu een geweven lapje hebben gemaakt wat precies in een bijpassende kleur is.
Als ik naar de stoffenwinkel ben geweest dan laat ik het weten.
Groetjes Marion.

1 opmerking:

odette zei

Kan je die setjes niet verven zodat er weer kleur opzit.
Geen idee wat je aan het maken hebt...laat je het zien op de volgende spinochtend?